Dansk DA Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Norsk bokmål NO Polski PL Español ES Svenska SV

Hoe koop je een Spaanse woning?

Een woning bij ons in het wondermooie Almeria kopen gaat op precies dezelfde wijze, op misschien wat details na, als in heel Spanje.

Werkwijze
De manier van werken is niet ingewikkeld. Wanneer u een woning heeft gevonden die u gewoonweg niet kunt laten gaan dan kunt u die reserveren nadat er over de prijs een overeenkomst is gekomen. (Meestal is er wel wat ruimte om te onderhandelen).

Reserveren van de woning
Voor het reserveren van de woning dient u drieduizend euro op een derdenrekening te storten van een advocaat. Wij werken zelf samen met een aantal Nederlands-sprekende advocaten maar u bent vrij om uw eigen vertrouwde rechtspersoon daartoe te gebruiken. Wanneer u het geld overhandigd aan de advocaat wordt de woning van de markt gehaald en voor u gereserveerd.

Wat gaat er dan gebeuren?
Dan gaat ten eerste de advocaat voor u aan het werk. Uitzoeken of alle papieren van het huis in orde zijn, of alles legaal is, of alle rekeningen en belastingen zijn betaald. Indien u in de tussentijd terug naar huis moet dan tekent u voor een volmacht voor de advocaat bij de notaris.

De volgende stap
Met deze volmacht kan de advocaat voor u dan een NIE (*) nummer aanvragen en een bankrekening voor u openen. Wanneer uiteindelijk alles in orde blijkt en dat kan tot wel drie weken duren, wordt er overgegaan tot de volgende stap

De aanbetaling
Wanneer uw advocaat het groene licht geeft wordt u om de aanbetaling op de woning gevraagd. De aanbetaling op de woning is 10% van de totale prijs. De eerste drieduizend euro die u heeft betaald om de woning te reserveren worden daarbij opgeteld. Is de woning €100.000 euro dan betaald u 7000 euro bij om de tien procent te volmaken. Gemiddeld heeft u na deze betaling nog 60 tot 90 dagen om de hoofdsom te voldoen.

Bent u beschermd?
Jazeker. Kopers genieten een hoge bescherming in Spanje in tegenstelling tot verhalen uit het verleden. Gedurende alle stappen van het proces waneer er ook maar iets misgaat dan bent u verzekerd dat u uw geld terugkrijgt.

Search Re-Sales and rentals

Call us now
Find us now